Safari Tanzania

Fumba Beach lodge

Fumba Beach Lodge is een kleine lodge, gelegen aan de West kust van Zanzibar. Deze unieke lodge wordt omringd door oude Baobab bomen en kijkt uit op de helderblauwe wateren van de Indische Oceaan. Vooral duik- en snorkelliefhebbers zitten hier goed, want Fumba Beach omvat onder meer een duikcentrum van waaruit onvergetelijke oceaanexcursies worden georganiseerd.

Fumba Beach Lodge beschikt over 26 kamers en suites die zijn onderverdeeld in: Deluxe Rooms, Luxury Suites en Baobab Suites. Alle kamers en suites kijken uit op de Indische Oceaan. U beschikt overal over een veranda waar u kunt genieten van dit schitterende uitzicht. Iedere Room en Suite heeft een ensuite badkamer. De inrichting van de verblijfsmogelijkheden is smaakvol en kleurrijk. Meubilair van tropisch hout wordt aangevuld door stoffen in allerlei vrolijke kleuren; voornamelijk oranje en rood.

De twintig Deluxe Rooms zijn zeer ruim en bijna allemaal losstaand. Sommige liggen echter tegen elkaar aan en kunnen onderling worden verbonden; ideaal voor gezinnen. Niet alle kamers zijn pal aan het strand gesitueerd, maar dankzij de ligging heeft u in iedere Deluxe Room vanuit uw bed uitzicht op het blauwe water van de oceaan.

De vier Luxury Suites hebben een dakterras met zeezicht. Dit is de ideale locatie voor een romantische sundowner. Ze zijn ruimer dan de Deluxe Rooms en u beschikt over een grote badkamer met een bad met zeezicht.

De Baobab Suites liggen iets verhoogd aan het strand en vanaf een dek leidt een trap naar het witte zand. Het meest bijzondere aan de suite is de badkamer. Deze bevindt zich in de open lucht, rondom een oude Baobab boom. Rondom de oude takken zijn de douche en het bad gebouwd – een unieke en zeer stijlvolle badkamer is het resultaat.

Het restaurant van de lodge is open zodat de geluiden van de omgeving de achtergrondmuziek vormen bij uw diner. Het eten is hier zeer goed. In het restaurant vindt u tevens een kleurrijke lounge waar u in de verkoelende schaduw kunt ontspannen. De bar is opgebouwd uit een oude dhow (traditionele vissersboot).

Het schitterende zwembad van Fumba Beach ligt verhoogd boven de oceaan en wordt omringd door een comfortabel terras.

Fumba Beach Lodge organiseert ook schitterende snorkelexcursies. Tevens kunt u op eigen houtje de directe omgeving verkennen wanneer u een kajak huurt bij de lodge. Surfplanken zijn ook te huur.

Fumba is een zeer prettig hotel met uitstekend eten. De stranden zijn niet zo mooi als aan de oostkust, maar het eten, de mooie rustige ligging zijn van dien aard dat het toch een **** locatie is.