Safari Tanzania

Greystoke Mahale *****

Greystoke Mahale is een exclusieve lodge aan een idyllisch strand van het Tanganyika meer in Tanzania. De lodge is gespecialiseerd in het maken van safari’s door het regenwoud, op zoek naar chimpansees. U bent vrijwel verzekerd van een ontmoeting met een familie van deze intelligente apensoort. Greystoke Mahale heeft een idyllische ligging: de Banda’s liggen beschut in de inheemse begroeiing, aan de voet van een bergketen en pal aan het strand van het meer. U verblijft hier in een ideale cast-away setting; ver van de moderne wereld, maar omringd door alle comfort die u wenst.  Wanneer u graag dichtbij de natuur verblijft, maar tevens op zoek bent naar een alternatief voor een safari in een wildpark, dan is Greystoke Mahale een zeer goede keuze.

Greystoke Mahale heeft slechts zes zogenoemde Banda’s; cottages. De Banda’s liggen beschut op de rand tussen het strand en het tropische bos. De voorkant van iedere banda is open zodat u ongehinderd kunt genieten van het zicht op en de geluiden van het meer. De Banda’s zijn opgebouwd uit hout en palmbladeren en u beschikt over een ruime veranda en een verhoogd ‘chill-out deck’. De meubelstukken zijn gemaakt van hout van oude dhows (traditionele zeilboten) en het interieur is aangekleed met stoffen in warme kleuren en met Oost-Afrikaanse motieven. Uw badkamer bevindt zich achter de Banda en bevat ondanks het rustieke karakter een krachtige douche met warm en koud water.

Het indrukwekkende hoofdgebouw heeft een unieke architectuur en is opgebouwd uit voornamelijk hout en palmbladeren. Het gebouw heeft twee niveaus en biedt uitzicht in alle vier windrichtingen. ’s Avonds wordt het hoofdgebouw sfeervol verlicht met lantaarns en kaarsen en kunt u er genieten van een heerlijk diner. Soms wordt het avondeten geserveerd op het strand en het is mogelijk een romantische picknick te laten organiseren op een houten bootje op het meer. Op de rotsen aan het water bevindt zich de bar. Hier kunt u genieten van een creatieve cocktail of een goede wijn. Ter recreatie zijn er snorkels, kajaks en bootjes aanwezig.

Greystoke Mahale is gespecialiseerd in het opsporen van chimpansees die in de omgeving leven. De apen zijn inmiddels gewend aan mensen en gaan ongestoord hun gang terwijl u hen komt bekijken. ’s Ochtends vroeg gaan de gidsen het bos in om een groep chimpansees te lokaliseren, waarna u de dieren na het ontbijt kunt opzoeken. Een lokale stam gelooft dat de chimpansees ooit mensen waren die zich hebben teruggetrokken in het regenwoud, en na een tijdje deze apen te hebben kunnen observeren, begrijpt u waar dat geloof vandaan komt.

Behalve chimpansees heeft u ook kans andere apen, luipaarden, bushbokken en vele vogels te spotten. In het Tanganyika meer, het op één na diepste meer ter wereld, leven zo’n 250 soorten cyclides (kleine visjes) in alle kleuren van de regenboog. Deze visjes kunt u bewonderen met de snorkels die u ter beschikking staan. Tevens kunt u kajakken langs de kustlijn en bootexcursies maken. Ook zijn er alle faciliteiten aanwezig voor een memorabele visexcursie.

Dit is zo een geweldige plek, als u naar Katavi gaat moet u hier heen. Het is niet goedkoop maar uniek in alles. Top.