Safari Tanzania

Jongomero camp Ruaha *****

Jongomero Camp ligt in het Ruaha National Park in het zuidwesten van Tanzania. Jongomero Camp ligt in een afgelegen gedeelte van het wildreservaat zodat u hier bent verzekerd van een authentieke wildernis-ervaring. Het kamp ligt beschut tussen de Acacia bomen en aan de rand van de Jongomero Sand rivier. Met regelmaat komt daar wild drinken dat u kunt spotten vanuit het kamp. De accommodatie zelf is zeer comfortabel en stijlvol. Kortom: Jongomero Camp is een ideale hide-away voor een romantische vakantie in de Afrikaanse wildernis.

Jongomero Camp omvat acht tenten die op een houten platform zijn gebouwd. Ze liggen onder een groot rieten dak dat voor de nodige verkoeling zorgt. De tenten liggen een eind van elkaar vandaan zodat u bent verzekerd van absolute privacy. Ze liggen aan de rivier waardoor u regelmatig wild kunt spotten vanaf uw ruime veranda. Het decor van de tenten bestaat uit een combinatie van meubilair van grof hout en bewerkt hout. Neutrale tinten zorgen voor een stijlvol interieur. U beschikt over een ensuite badkamer. Grote ‘ramen’ van muggengaas zorgen voor veel licht en een verkoelend briesje.

Het hoofdgebouw heeft een hoog rieten dak waaronder zich het eetgedeelte, de lounge en de bar bevinden. De inrichting is typisch Oost-Afrikaans, met robuust meubilair van donker hout, stoffen met diepe kleuren en inheemse kunstobjecten. Hier geniet u van een koel drankje na een lange safaritocht. De maaltijden zijn bij Jongomero Camp een echte bush-ervaring; buffetten, diners onder de sterren, safari picknicks en diners bij het kampvuur wisselen elkaar af. In het zwembad kunt u afkoelen terwijl u uitkijkt op de Jongomero Sand rivier. Op het dek kunt u ontspannen in de zon met zicht op de bush terwijl u nipt van uw cocktail.

De gidsen van Jongomero Camp bieden u allerlei mogelijkheden om het Ruaha National Park te leren kennen. Tijdens tochten in een 4×4-voertuig gaat u op zoek naar het grote wild.

Zoekt u een bijzonder camp met style in Ruaha dan is dit de plek.