Safari Tanzania

Mnemba Island

Mnemba Island Lodge is een kleinschalige lodge gelegen op het gelijknamige, paradijselijk privé-eiland voor de kust van Zanzibar in Tanzania. De gasten van Mnemba Island Lodge hebben exclusief toegang tot het eiland en u kunt dus in alle rust en privacy genieten van de fenomenale schoonheid van de omgeving. De witte stranden, koraalriffen en de cottages van palmbladeren maken het naar kokos en kaneel geurende eiland tot een waar paradijs. Memba Island is door Conde Nast Traveller dan ook uitgeroepen tot een van de meest romantische vakantiebestemmingen ter wereld.

Mnemba Island Lodge bestaat uit tien traditionele banda’s (cottages), geheel opgebouwd uit hout en handgevouwen palmbladeren. Iedere banda’s ligt beschut in de tropische begroeiing aan de rand van het strand en biedt absolute privacy. De cottages zijn stijlvol ingericht met houten meubels, lakens van katoen en houten decoratiestukken die door lokale kunstenaars fraai zijn bewerkt. Iedere banda heeft een ensuite badkamer en een ruime privéveranda aan het strand. Op de veranda staan ingebouwde sofa’s die uitermate geschikt zijn voor een siësta of om een goed boek op te lezen met een exotische cocktail in de hand.

Mnemba Island Lodge beschikt over een eetruimte waar u de exotische creaties van de chef kunt proeven. Vanaf het vaste land worden verse ingrediënten met traditionele outriggers (een soort kano’s) aan het eiland geleverd, die uw chef vervolgens omtovert in heerlijke exotische gerechten. Dineren kan ook op het strand, romantisch bij kaarslicht.

Mnemba Island Lodge heeft een algemene lounge met een bar. De lounge is sfeervol ingericht met grote, zachte sofa’s met witte kussens en mooie ronde bijzettafeltjes van donker hout. Net zoals de meeste ruimtes van Mnemba Island Lodge, is de lounge open (geen muren) waardoor er een heerlijk ontspannen sfeer hangt.

De koraalriffen rondom Mnemba Island behoren tot de mooiste duikplaatsen ter wereld en u kunt er eveneens geweldig snorkelen. Bijzonder zijn ook de zeeschildpadden die op de stranden van het eiland hun eieren leggen. In het juiste seizoen kunt u de kleintjes zich uit hun eitjes zien worstelen, waarna ze zo snel mogelijk naar de zee toe schuiven.

U kunt voor de kust windsurfen en kajakken. Dit is net zoals duiken en snorkelen inbegrepen bij uw verblijf. U kunt tevens vliegvissen of een genieten van sundowner tijdens een zeiltocht op een dhow (traditionele zeilboot). Tegen meerprijs kunt u diepzeevissen en verder organiseert de lodge excursies naar het eiland Zanzibar.

Als u een top accomodatie zoekt dan moet u hier naar toe. Maar het is ook een dure accomodatie. Volgens Conde is dit 1 van de drie meest romantische starndlocaties in de wereld.