Safari Tanzania

Lake Manyara Tree lodge cijfer 8/10

Lake Manyara Tree Lodge ligt in het Lake Manyara National Park in het noorden van Tanzania. De lodge is de enige accommodatie in het wildreservaat en ligt beschut in een eeuwenoud mahoniebos, op nog geen kilometer afstand van het Manyara meer. Dankzij de afgelegen ligging heeft u bijna exclusief beschikking over het omliggende gebied. Lake Manyara Tree Lodge is kleinschalig, luxueus en comfortabel. Alles wordt in het werk gesteld om u volop te laten genieten van de schoonheid van dit stuk Afrikaanse natuur. Lake Manyara Tree Lodge is de ideale hide-away om het wildreservaat te verkennen. Discreet verstopt in de bush vindt u het zwembad van de lodge, waar u een verkoelende duik kunt nemen.

Lake Manyara Tree Lodge bestaat uit tien luxe “Tree Houses”. Deze cottages op palen liggen verstopt tussen de bomen en vlakbij het Manyara meer. Iedere boomhut heeft grote ramen om de schoonheid van het bos zo veel mogelijk door te laten dringen tot de suite, terwijl uw privacy blijft gewaarborgd dankzij de ligging. De hutten zijn opgebouwd uit lokaal hout en zijn ingericht met hedendaagse meubelstukken van natuurlijk materialen en in neutrale tinten. U beschikt over een ensuite badkamer met bad, en een douche in de buitenlucht. Vanaf uw privédek heeft u uitzicht over het bos en met een beetje geluk spot u hier een paar wilde dieren.

In het restaurant dineert u in een zogenoemde ‘forest boma’; een dek tussen de bomen en onder een groot afdak. Ter decoratie vindt u hier verschillende Ngawala’s, kano’s bestaande uit uitgeholde boomstammen. Ook kunt u dineren op een van de openlucht dekken, of in uw eigen boomhut. Een open keuken maakt het mogelijk om de koks aan het werk te zien terwijl ze uw heerlijke pan-Afrikaanse gerechten bereiden. ’s Avonds wordt hier het vuur aangestoken en kunt u reisverhalen uitwisselen met de andere gasten. Ontbijt en lunch kan ook geserveerd aan de oever van het meer.

De prachtige ‘open-plan’ lounge in het hoofdgebouw is intiem en gemoedelijk. De lounge ligt een niveau hoger dan het restaurant en is zeer stijlvol ingericht met onder meer veel Afrikaans houtsnijwerk, wat een rustieke ambiance schept.

Het is de duurste maar ook de mooiste lodge in Lake Manyara. Absolute top lodge.