Safari Tanzania

Ngorongoro Crater lodge cijfer 10/10

Dit is ongekende luxe maar duur. Dit is 1 van de top 10 hotels van de wereld. Ngorongoro Crater Lodge is gelegen in de Ngorongoro Conservation Area en aan de rand van de Ngorongoro krater, in het noorden van Tanzania. Ngorongoro Crater Lodge is architectonisch zonder twijfel een van de meest spectaculaire lodges die Afrika te bieden heeft. Omdat de Lodge hoog ligt, biedt ze geweldige uitzichten over de machtige, miljoenen jaren oude Ngorongoro krater, ook wel het Eden van Afrika genoemd. De lodge is gebouwd als een traditioneel Masaï dorp en smelt samen met de omgeving.  Ngorongoro Crater Lodge staat voor sublieme service met een scherp oog voor detail en is dan ook bekroond met diverse prijzen. U komt tijdens uw verblijf niets tekort.

Ngorongoro Crater Lodge omvat drie onafhankelijk opererende kampen: het North Camp met twaalf suites, het South Camp met eveneens twaalf suites en het zeer exclusieve Tree Camp met zes suites.

De ruime suites zijn gebouwd op palen en zijn geïnspireerd op manyatta’s, traditionele hutten van de Masaï. De suites zijn gesitueerd in een halve cirkel zodat u vanuit iedere suite uitkijkt op de valei van de machtige Ngorongoro krater. De inrichting is zeer karakteristiek en vormt een combinatie van koloniale stijl, Afrikaanse materialen en Victoriaanse details in de vorm van kristallen kroonluchters, zijden gordijnen en een bad op pootjes. U beschikt over een loungegedeelte en een eigen dek waar u schitterend uitzicht heeft over de krater. Uw open haard wordt iedere dag door een persoonlijke butler aangestoken. Deze discrete butler brengt u ’s ochtends thee op bed en laat het bad voor u vol lopen, waarna hij er een paar rozenblaadjes in laat dwarrelen.

De restaurants van de kampen zijn architectonisch erg bijzonder. De eetruimte heeft een koepeldak en u vindt hier veel kristal, zilver en hout. Temidden van deze koninklijke setting kunt u genieten van de pan-Afrikaanse cuisine met lokale specerijen, terwijl de open haard voor een warme sfeer zorgt. U kunt ook op het dek van het restaurant dineren, of op uw eigen dek onder de Afrikaanse sterrenhemel.

Ieder kamp heeft een eigen lounge die in dezelfde stijl is ingericht als de suites; koloniaal, Afrikaans en met een Victoriaanse ‘touch’. Bij de inrichtin zijn kosten nog moeite gespaard gebleven en dat ziet u terug in details als handgemaakte kroonluchters en perzische tapijten. Het geheel zorgt voor een warme ambiance. Ieder kamp beschikt over een groot dek waar vandaan wild gespot kan worden.

Een van buiten bizar gebouw, maar de ongekende luxe is heel bijzonder op deze plek. Een unieke lodge.