Safari Tanzania

Plantation lodge cijfer 8/10

Plantation Lodge ligt vlakbij de Ngorongoro krater en nabij Karatu in Tanzania. Gelegen tussen koffieplantages en aan de voeten van groene heuvels, geeft Plantation Lodge een representatief beeld van het plattelandsleven van Tanzania. U zult hier geen wilde dieren vanuit uw kamerraam zien, maar u kunt hier wel ervaren hoe ontspannend het leven in de ‘highlands’ van Oost-Afrika kan zijn. Het personeel van de lodge doet er tijdens uw verblijf alles aan om u in de watten te leggen.

Bij Plantation Lodge heeft u keuze uit vier kamertypes: zestien Standard Rooms, twee Coffee House Suites, de Jacarda Suite en het Garden House. Alle kamertypes zijn zeer stijlvol ingericht in de stijl van de plantages uit koloniale tijden. Houten meubilair steekt af tegen witte tinten en de inheemse details geven een Afrikaans tintje aan het interieur.

De Jacarda Suite is de bruidssuite van Plantation Lodge en ligt op een afstandje van de andere kamertypes. Vanuit deze suite heeft u prachtig uitzicht over de tuin. In de lounge kunt u ’s avonds wegdromen bij de open haard en de ensuite badkamer is smaakvol ontworpen en zeer uitnodigend. Het terras vormt een rustige plek om te ontspannen en te genieten van de tuin.

De Garden House is met twee verdiepingen en vier slaapkamers het grootst van de verblijfsmogelijkheden bij Plantation Lodge en ideaal voor gezinnen. Op de eerste verdieping bevindt zich een ruime lounge met open haard en op de begane grond vindt u de grote eetkamer met een sierlijke lange tafel. Vanaf de houten veranda heeft u uitzicht op de schilderachtige groene heuvels.

De twee Coffee House Suites delen een patio dat toegang geeft tot de tuin. Daarnaast heeft iedere suite een eigen veranda met ligbedden en een schitterend uitzicht op de omgeving. De suites zijn zeer ruim en stijlvol. Het loungegedeelte heeft een open haard en de ensuite badkamer is zeer ruim en net zo elegant als de rest van de suite.

De zestien Standard Rooms van Plantation Lodge liggen verspreid door de weelderige tuin. Iedere kamer heeft een eigen karakter en eigen Afrikaanse details. De kamers met ensuite badkamer zijn ruim en stijlvol. Sommige kamers hebben een veranda en bieden direct toegang tot de tuin.

Het elegante restaurant serveert prima maaltijden bereid met groente, fruit en kruiden uit de eigen moestuin.

In de bijzonder mooie bar en patio kunt u ontspannen na een enerverende safari met een cocktail of een glas goede wijn.

De schitterende tuin met een groot gazon leent zich voor een kleine wandeling voor het diner, of voor het lezen van een boek lezen in de zon. In de tuin ligt ook het zwembad van Plantation Lodge. Een hele plezierige lodge met goede service, mooie koloniale sfeer en erg mooie kamers. Wij vinden het altijd heerlijk hier te komen.