Safari Tanzania

Pongwe Beach lodge

Pongwe Beach Hotel ligt op een prachtige locatie aan een mooi stuk strand, waar bijna niemand komt aan de oostkust van Zanzibar. De accommodatie heeft 16 prima bungalows, heerlijk eten, een fantastisch strand en prachtig zwembad. Als u aankomt moet u vragen om een keer op het strand te dineren.

Het hotel is opgezet op rotsen boven een kleine baai. Het is gebouwd in traditionele Zanzibar stijl met muren van koraal en rieten daken tussen palm bomen en een mooie tuin. De algemene ruimte heeft een bar en lounge en een restaurant. In totaal zijn hier 10 huisjes. Alle kamers hebben een badkamer met douche en toilet en een eigen veranda. Omdat de accommodatie kleinschalig is is het altijd rustig en relaxed. Dit is een zeer goede optie wanneer u op zoek bent naar een kleinschalige accommodatie aan een prachtig stuk strand, waar u uw dagen kunt invullen met zon, zee, snorkeltrips en strandwandelingen. Dit hotel ligt op ca 5 km van Kiwengwa op een rustig deel van de kust. Erg leuk is om met een boot naar Kizimkazi te gaan en te snorkelen. Een mooi visserdorp, met schildpadden, dolfijnen voor de kust.

Als u veel wilt duiken dan is dit niet de plek maar voor een rustige strandvakantie met het gezin is dit ideaal. Er zijn kayaks, snorkelspullen aanwezig. Niet zeer luxe (geen airco), maar een goed 3 sterren hotel met perfecte stranden. Uitstekende prijs/kwaliteits verhouding, daardoor ook snel vol.