Safari Tanzania

Ras Kutani

Ras Kutani ligt aan de kust van Tanzania op ongeveer 35 kilometer ten zuiden van Dar es Salaam. Deze Robinson Crusoë-achtige lodge biedt schitterende uitzichten over de oceaan en over een prachtige zoetwaterlagune met mangrove. Een perfecte ligging aan een rustig lang wit zandstrand temidden van een tropische tuin vol palmbomen en kleurrijke bougainvillea en het omringende woud zorgen voor een overvloed aan rust en privacy. Ras Kutani is dan ook ideaal voor gasten die willen onthaasten of hun safarireis willen eindigen met een ontspannen strandverblijf. Het personeel is uitermate vriendelijk en de keuken is subliem.

Ras Kutani beschikt over negen ruime banda’s, een family house en vier suites die volledig zijn opgebouwd uit hout en bamboe en zijn afgedekt met een rieten dak. Bij de inrichting is voornamelijk gebruik gemaakt van lokale materialen als hout en riet. Hierdoor is de lodge volledig in de natuur geïntegreerd. De banda’s zijn sfeervol gedecoreerd met handgemaakte kunst van lokale artiesten. Alle banda’s zijn voorzien van een veranda met comfortabele loungebedden en hangmatten. Het verschil tussen de banda’s en de suites is de ligging; de banda’s zijn zowel op het strand als aan de lagune gelegen en de suites liggen op een heuvel. De suites hebben dezelfde voorzieningen als de banda’s, maar hebben tevens een jacuzzi op de veranda. Vanwege de hogere ligging heeft u hier een adembenemend uitzicht.

Bij Ras Kutani vindt u een open bar en restaurant met een kleurrijke inrichting. Hier wordt u op vriendelijke wijze voorzien van de heerlijkste maaltijden en verkoelende drankjes. Overdag kunt u heerlijk ontspannen aan de rand van het zwembad.

Als u meer wilt dan alleen genieten van zon, zee en strand, dan kunt u bij Ras Kutani ook kiezen uit diverse activiteiten. Zo worden er bijvoorbeeld wandelingen georganiseerd door het woud, langs het strand of naar de omliggende dorpjes. U kunt ook kayakken in de lagune of snorkelen.