Safari Tanzania

Rekero Camp

Rekero omvat een safari tentenkamp in het Masai Mara wildreservaat en een villa direct buiten Masai Mara in Kenia. Rekero wordt gerund door een familie die zich al zo’n 120 jaar lang bezig houdt met de wildernis en de sociale en economische ontwikkeling van dit stukje Afrika.

Rekero bestaat uit het Rekero Camp en de villa Acacia House.

Het Rekero Camp ligt verhoogd op de oever van de Talek rivier, nabij het punt waar deze samenvloeit met de Mara rivier. Het kamp is ontworpen om het spektakel van de honderdduizenden migrerende gnoes en zebra’s gade te slaan. Rekero Camp bestaat uit zeven tenten, waaronder een familietent. De tenten zijn comfortabel ingericht met houten meubilair, Oost-Afrikaanse vloerkleden en elegante details. U beschikt over een ensuite badkamer met safari-douche. Wanneer u het canvas van uw tent opzij rolt, kijkt u uit op de stromende rivier en de inheemse begroeiing die het kamp omringt.

Het Acacia House ligt in het noordelijke puntje van het Masai Mara Conservation Area en kijkt uit op de Rekero waterplaats. Vanaf de veranda kunt u hier regelmatig wild zien drinken.

Acacia House is een vakwerken huis en u ziet overal de natuurlijke stammen en balken terug die de fundamenten van de villa vormen. Dit geeft een ambachtelijk tintje aan het interieur. De villa omvat twee slaapkamers met luxe ensuite badkamer en een derde zolderkamer die zeer geschikt is voor kinderen. Acacia House is daarom ideaal voor gezinnen. Verder beschikt u over een woonkamer met een lounge met open haard en een eetgedeelte. Ook op de ruime veranda kunt u de maaltijden nuttigen, met uizicht op de natuurlijke omgeving.

De hoofdtent van Rekero Camp is ruim en is elegant ingericht met rustieke meubelstukken en kleurrijke vloerkleden. Er is een lounge waar u kunt ontspannen onder het verkoelende canvas. ’s Avonds wordt de tent sfeervol verlicht met kaarsen en olielampen. U dineert aan een lange tafel met de andere gasten. De chef van het kamp bereidt heerlijke maatlijden waarin u zowel westerse als oosterse invloeden proeft.

Wanneer u in het Acacia House verblijft, kunt u eveneens genieten van smakelijke maaltijden. De chef maakt allerlei creatieve gerechten voor u klaar met verse producten uit Kenia die u vervolgens nuttigt in de privacy van uw eigen villa. Een privégids leidt u rond het wildreservaat in een 4×4-voertuig dat exclusief tot uw beschikking staat.

Het personeel van Rekero organiseert graag een picknick in de bush voor u.

Wanneer u in het Acacia House verblijft, kunt u een bezoek brengen aan een nabijgelegen dorp, de school aldaar en het handelscentrum. Ook bent u meer dan welkom om een steentje bij te dragen aan een ontwikkelingsproject van Rekero (zie duurzaam toerisme). U kunt bijvoorbeeld meehelpen met de dagelijkse computertraining in het Rekero Trust klaslokaal.

Wanneer u in Rekero Camp verblijft kunt u schitterende wandelsafari’s maken met een lid van de Masaï als gids. Hij kent de wildernis op zijn duimpje en kan u wijzen op allerlei leuke details. Tevens kunt u een bezoek brengen aan een van de dorpen van de gidsen, die u er rondleiden en laten zien hoe het dagelijkse leven er daar uitziet.