Safari Tanzania

Sand Rivers Selous *****

 Sand Rivers Selous is een fantastische lodge gelegen in het noorden van het 50,000km² grote Selous Game Reserve in Tanzania, aan de oever van de Rufiji rivier. Sand Rivers Selous is een erg mooie luxe lodge in het Selous wildreservaat. De lodge is prachtig gelegen op een rotsachtig schiereiland onder grote bomen. Vanuit uw cottage heeft u uitzicht op de zandbank voor de lodge waar vaak nijlpaarden, olifanten en buffels te zien zijn. Sand Rivers Selous werd in 1984 gebouwd door Richard Bonham, die dit toen nog onbekende gebied van de Selous gebruikte voor zijn beroemde wandelsafari’s. Voor een exclusieve safari ervaring met veel privacy bent u bij Sand Rivers Selous aan het juiste adres.

Sand Rivers Selous bestaat uit vijf kamers, twee suites en de villa Rhino House. De lodge ligt verhoogd op de oevers van de rivier en onder de verkoelende schaduw van prachtige mahoniebomen en temarindbomen. Alle kamertypes beschikken over een ruime, open, ensuite badkamer en hebben een prachtig uitzicht op de Rufiji rivier met nijlpaarden en krokodillen.

De kamertypes zijn opgebouwd uit houten boomstammen en hebben een rieten dak. De materialen die zijn gebruikt hebben lichte, natuurlijke kleuren en de kamertypes zijn gedecoreerd met voorwerpen van bewerkt en onbewerkt hout. Het geheel geeft een heerlijk gevoel van vrijheid en een ontspannen sfeer.

De suites liggen een stukje van de standaard kamers af en verschillen er in zoverre van dat ze een wat ruimere slaapkamer hebben en beschikken over een loungegedeelte en een plunge pool. Het Rhino Huis is met een beschutte ligging zeer geschikt voor jonge bruidsparen of romantische vakanties. De villa bestaat uit een ruime, open slaapkamer en heeft tevens een eetruimte om in alle privacy te dineren. Ook beschikt u hier over uw eigen kleine zwembad, een 4×4-voertuig en een privégids om u mee te nemen op safari’s.

Vanuit de comfortabele sofa’s in het restaurant en lounge van Sand Rivers Selous heeft u prachtig uitzicht over de Rufiji rivier en het reservaat. Ook het restaurant en de lounge hebben een rieten dak en zijn opgebouwd uit boomstammen en witte natuurstenen. Terwijl u geniet van een heerlijke maaltijd, heeft u kans een leeuw te spotten aan de oever van de rivier. Het zwembad is gelegen in de rotsen van de oever van de rivier waar een 1500-jaar-oude Boabab-boom u schaduw biedt.  

Sand Rivers Selous vormt de basis voor een aantal van Tanzania’s beste safari-gidsen. Zij nemen u mee op de meest bijzondere dagelijkse avonturen. Zo kunt u een boottocht maken over de Rufiji rivier waarbij u nijlpaarden en krokodillen spot, of een spectaculaire wandelsafari maken door de meest afgelegen delen van het park, op zoek naar olifanten.

Eén van Sand Rivers meest begeerde reizen is de vierdaagse Selous wandelsafari, waarbij u vier dagen gaat wandelen in de natuur en de meest afgelegen uithoeken van het gebied verkent, waarna u gaat fly-campen. Fly-campen houdt in dat u (uiteraard onder het toeziend oog van uw gids) in een klamboe-tent onder de sterrenhemel in de rivierbedding slaapt – een onvergetelijke ervaring. Mocht de vierdaagse tocht u te lang zijn, dan kunt u ook één nachtje fly-campen.

Alle safari-activiteiten, behalve het fly-campen, zijn inbegrepen bij uw verblijf. Dit is een prachtig luxe camp op een geweldige plek. Beste camp in Selous. Dit camp wordt gerund door Nomad.