Safari Tanzania

Ndutu Safari lodge 8/10

Ndutu Safari Lodge is gelegen in het zuid-oosten van de Serengeti aan het Ndutu meer en op de grens van de Ngorongoro Conservation Area en het Serengeti National Park  De lodge is omgeven door acaciabomen en de korte graslanden van de zuidelijke Serengeti. Deze kleinschalige lodge is een oase van rust. De ligging is uniek en in een omtrek van veertig kilometer is er geen andere lodge in de buurt. Hoewel deze lodge geen zwembad heeft en de kamers eenvoudig ingericht zijn, heeft de lodge een intieme sfeer en het eten is prima. In totaal zijn er 32 cottages gemaakt van lokale materialen. Iedere kamer heeft een eigen veranda. U heeft vanaf uw veranda uitzicht over Lake Ndutu waar het wild zich verzamelt. Alle kamers hebben een douche en toilet. De lodge beschikt over een goed restaurant en bar. Na uw gamedrive genieten van een heerlijk drankje bij de bar of ’s nachts bij het kampvuur.

In de maanden januari t/m april bevindt deze lodge zich middenin de grote migratie!
Het is wel druk in deze periode en een lodge mist dan wel de intieme sfeer van een tented camp. Maar wel een uitstekende keuze als je liever in een relatief kleinere lodge verblijft.

Onze mening:

We houden vooral van deze lodge door het hele vriendelijke personeel. Maar we vinden dat tijdens de migratie periode de ligging van de lodge wat minder, er zijn dan ook in het gebied veel andere lodges of tented-camps die in dit opzicht wat aantrekkelijker zijn.