Safari Tanzania

Nomad Nduara Serengeti cijfer 8/10

Het Nduara Loliondo Camp is prachtige mix van van de Mongoolse Ger en de Maasai Boma. Het resultaat van deze mengeling van cultuur, stijl, comfort en de wildernis is een verbazingwekkend mooi kamp dat u niet gauw zult vergeten.

Nduara Loliondo is gesitueerd in het Loliondo gebied, een deel van de Serengeti eco-systeem en dat grenst aan de Serengeti. Omdat u nét buiten het Serengeti verblijft heeft u de extra mogelijkheid voor wandelsafari’s en nightdrives (deze zijn in de Serengeti niet toegestaan).

Het kamp bestaat uit 6 grote tenten, een apart dineergedeelte en een lounge/bibliotheek. Elke tent beschikt over grote comfortabele bedden en een en-suite toilet/badkamer. Voor verkoeling tijdens de hete zomermaanden kunnen de zijwanden geheel worden opgerold. In het midden van het dak is een traditioneel open ‘wheel’ dat voor extra licht en luchtcirculatie zorgt. Van december tot juni, het kamp is gelegen in de open vlaktes van Piyaya. Dit gebied wordt begrensd door het Serengeti National Park, Ngorongoro Conservation Area, Gol Mountians en Sanjan Kloof. Grenzend aan het Keniaanse Maasai Mara naar het noorden en het Serengeti National Park in het westen. Van half Juni tot december is het kamp gelegen in Ololosokwan in de North Loliondo.

Onze mening:

Naar onze mening is dit werkelijk een fantastisch kamp, speciaal voor de mensen die weg willen blijven van de drukte, die op wandel safari willen en de culturen die langs de serengeti leven scherp te stellen. Het kamp is erg seizoensgebonden en moet dus erg nauwkeurig op worden gelet waarneer de migratie in deze omgeving plaatsvindt.