Safari Tanzania

Siwandu *****

Siwandu Camp ligt in Selous Game Reserve in het zuiden van Tanzania. Dit park is het grootste wildreservaat van Afrika en is zeer wildrijk. Siwandu Camp ligt in het noordoostelijke gedeelte van het park gelegen aan de oever van de Rufiji rivier aan het Nzerakera meer en wordt omringd door bossen, waarmee het de perfecte safari-omgeving vormt. Tijdens een verblijf in dit kamp staat u heel dicht bij de natuur en bent u ver weg van de bewoonde wereld, terwijl u wel kunt genieten van maximale luxe en comfort. Tijdens een verblijf in Siwandu Camp zult u dan ook weinig andere toeristen tegenkomen. U zult enkel wilde dieren ontmoeten in dit zeer wildrijke gebied! 

Er zijn 2 kampen. Het grootste kamp heeft negen luxe safari tenten die op een houten platform staan. Het safari kamp ademt een typisch Afrikaanse sfeer uit dankzij de natuurlijke materialen die gebruikt zijn bij de bouw van het kamp. Alle tenten zijn voorzien van een groot bed en twee veranda’s waardoor u optimale privacy geniet en vanwaar u prachtig uitzicht heeft op het meer of de rivier. Net buiten de tent bevindt zich uw eigen buitendouche, waar u een unieke douche- ervaring kunt opdoen onder de sterrenhemel. Het tweede kamp ligt afgezonderd van het andere kamp en bestaat uit vier safari-tenten.

Elk kamp heeft de volgende voorzieningen: twee openbare ruimten die op palen zijn gebouwd en hier vindt u de bar, het restaurant en een comfortabele zitruimte met een kleine bibliotheek. Tijdens de hete uren van de dag kunt u een verfrissende duik in het zwembad nemen. De chefkok maakt de meest verrukkelijke maaltijden.

Natuurlijk worden vanuit dit bijzondere kamp diverse activiteiten georganiseerd om het wildreservaat te ontdekken en zoveel mogelijk wild te spotten. Aangezien Siwandu vlakbij de Rufiji rivier is gelegen worden de safari’s te voet en per landrover afgewisseld door boottochten over de rivier. De Rufiji rivier met zijn lagunes, zandbanken en meren, en de bossen eromheen zorgen voor een unieke en zeer bijzondere safari-omgeving. Tegen meerprijs is het eveneens mogelijk om een nacht te gaan ‘fly-campen’: dit houdt in dat u (uiteraard onder het toeziend oog van uw ranger) enkel onder een klamboe onder de sterrenhemel in de rivierbedding slaapt. Een onvergetelijke ervaring, zoals dit camp een onvergetelijke indruk zal maken.