Safari Tanzania

Tides

Beach lodge aan één van ’s werelds beste stranden
The Tides is een lodge nabij de monding van de Pangani rivier aan de kust van Tanzania. De lodge ligt aan een stil strand dat wordt geroemd als een van de zes beste ‘geheime’ stranden ter wereld. Vanaf The Tides kijkt u uit op dit pittoreske strand en de Indische Oceaan. Uw vriendelijke gastheer en gastvrouw zorgen voor persoonlijke service en een ontspannen sfeer. U voelt zich er meteen welkom. De accommodatie die The Tides biedt is comfortabel en de cuisine is van hoge kwaliteit. Al met al vormt The Tides een charmante accommodatie om uit te rusten na een mooie safari in het binnenland.

The Tides beschikt over zeven Beach Front Cottages en drie Family Beachfront Houses. Ze liggen tussen de palmen in de tropische tuin, enkele meters van het strand vandaan. De Cottages en Houses zijn ruim en smaakvol ingericht. Wittinten zorgen voor een luchtige ambiance terwijl Afrikaanse motieven en figuren een exotische tintje geven. U beschikt over een ensuite badkamer en een eigen veranda. Hierop kunt u ontspannen met een koel drankje in de hand terwijl u uitkijkt op de tropische begroeiing en het blauw van de oceaan daar achter. De Family Beachfront Houses verschillen weinig van de Beach Front Cottages. De Houses bestaan echter uit twee slaapkamers en liggen iets dichter bij het strand. 1 van de drie Houses ligt op grotere afstand van de lodge en heeft wat minder moderne badkamers.

Het restaurant met bar van The Tides ligt aan het strand. Het restaurant is opgebouwd door lokale timmermannen en bestaat uit inheemse, natuurlijke materialen. U kijkt hier uit over de Indische Oceaan terwijl de ober u heerlijke gerechten serveert. The Tides is met recht trots op haar cuisine, waarin visgerechten als specialiteit gelden. In de bar kunt u loungen.

In het helderblauwe zwembad kunt u ontspannen en op het zwembaddek geniet u van een cocktail in de zon. Er zijn allerlei faciliteiten aanwezig om watersporten te beoefenen, zoals snorkels en kajaks. In het winkeltje kunt u allerlei vakantiebenodigdheden en leuke souvenirs kopen. Tegen een meerprijs kunt u verschillende activiteiten ondernemen bij The Tides. In het Zanzibar Kanaal kunt u lange en korte visexcursies maken. Op het open water kunt u allerlei grote vissoorten vangen, zoals tonijn, barracuda en zeilvis. U kunt langs de kusten varen met een professionele kajak of een hobby kajak van The Tides, en u kunt een zeiltocht maken met een dhow (traditionele zeilboot) terwijl de zon onder gaat. Snorkelliefhebbers kunnen schitterende snorkelexcursies maken. Ter afwisseling kunt u mountainbikes huren en zo de omgeving rondom The Tides verkennen.

Dit is een prachtige lodge off the beaten track choice! Prachtig stand en goed eten.