Safari Tanzania
Prijs: Duur: 12 dagen Safari code: TANZ6

75949e5055

Deze luxe privérondreis met luxe Landcruiser en uitstekende privégids is geheel toegespitst op de jaarlijkse migratie van immense aantallen gnoes en zebra’s in de Serengeti in de periode juli-medio november; een fascinerend schouw spel! U overnacht in de mooiste lodges en de meest bijzondere tented camps. Deze reis leent zich het beste voor de periode juli-medio november.

Een tented camp is eigenlijk een luxe hotelkamer met een tentdoek eroverheen. Bij de tented camps die wij voor u geselecteerd hebben heeft iedere ‘tent’ een eigen badkamer met douche en toilet, een heerlijk bed
met echt matras en bedlinnen en een sfeervolle inrichting. De tenten zijn zeer ruim van opzet en hebben vaste verlichting. De tenten in de tented camps die wij aanbieden zijn zo groot en luxe dat het eigenlijk canvas bungalows zijn. Een overnachting in een tented camp zorgt voor het ultieme safarigevoel: tussen uzelf en die leeuw die ’s nachts brult zit slecht een tentdoek! Uw veiligheid is echter gewaarborgd door professionele rangers met jarenlange ervaring. In de camps is altijd een tent voor de maaltijden. De maaltijden bestaan uit een ontbijt naar keuze, bv fruite en gebakken eieren. De lunch is in het camp of een picknicklunch onderweg en het diner is meestal een driegangen diner. De luxere tented camps zijn voorzien van een mooie grote loungetent. Ook zijn er vaak mogelijkheden om ergens in de bush te ontbijten.

Een goede Afrikaanse traditie is het genieten van een sundowner; zittend op uw veranda of bij het grote kampvuur nipt u aan uw drankje terwijl de zon langzaam ondergaat en u uw avonturen van die dag de revue laat passeren. In overleg met uw gids kan dat ook ergens in de bush plaatsvinden.

Allemaal favoriete accomodaties met een uistekende keuken door ons geselecteerd. Uiteraard brengt u ook een bezoek aan de imponerende Ngorongoro krater en Lake Manyara. Een zeer complete reis van hoog niveau! De hele reis in een landcruiser met panoramadak, zodat u staand een prachtig zicht heeft en een koelkast met water en softdrank. Kortom een zeer bijzondere reis op hoog niveau.

Aan het einde van de reis gaat u naar Zanzibar om nog even heerlijk te relaxen.

DAG 1 – ARUSHA

Aankomst Tanzania
Na aankomst op Kilimanjaro International Airport wordt u door onze driver opgehaald en naar Onsea House gebracht. Deze lodge is nieuw en wordt gerund door Belgen. Het eten is er voortreffelijk en de gastvrijheid is oprecht. De lodge heeft slechts vijf kamers en is dus erg persoonlijk en kleinschalig. Het heeft ook onbetwist het beste restaurant van Arusha. U kunt hier s’avonds laat nog van een heerlijk diner genieten.

Overnachting > Onsea House (VP)

DAG 2 – TARANGIRE

In de ochtend gaat u met uw prive gids naar Tarangire. De rit naar de ingang van het park is ca 2 uur. Tarangira staat bekend om de vele olifanten. Een kudde olifanten is een fantastisch gezicht en erg indrukwekkend. In de periode juni-december is er ook veel ander wild te zien. In de overige maanden is het zeker ook de moeite waard omdat u dan zeer weinig andere bezoekers tegen zult komen. Maar uiteraard kunnen we dit park overslaan en een extra dag in de Serengeti inplannen. U krijgt een lunch pakket mee. U maakt de hele dag een game drive en komt einde middag aan in uw luxe tented camp. s’Avonds bij het kampvuur een glas wijn en daarna genieten van het voortreffelijke diner. Dit is een luxe tented camp en het heeft een fantastische staff en zeer goed eten. De eerste nacht in de bush! Het is aan te bevelen om een extra dag in Tarangire te boeken. Het camp is in het rustige zuidelijke deel van het park gelegen. Vanuit dit camp kunt u ook walking safari’s boeken.

Overnachting > Olivers Camp, (VP)

DAG 3 – LAKE MANYARA

Vandaag gaat u naar Lake Manyara en heeft u een volle dag de tijd voor een game drive. Dit park ligt net onder de rim van de Great Rift Valley. De naam komt van het grote soda meer dat midden in het park ligt. Dit park is beroemd om zijn boomklimmende leeuwen. Het grote meer trekt heel veel watervogels aan en ook zijn er in het park de bijzondere nijlpaarden te bewonderen. U heeft een picknick lunch in het park. Optioneel kunt u een kanotocht maken op het Lake Manyara met de gidsen met mogelijk grazende buffels langs de waterkant en flamingo’s om u heen.

Na de game drive reist u verder naar uw lodge, gelegen nabij het plaatsje Karatu. Indien er nog wat tijd over is, kunt u genieten van het zwembad in de prachtige tuin. In de tuin ligt ook het zwembad van Plantation Lodge. Een hele plezierige lodge met goede service, mooie koloniale sfeer en erg mooie kamers. Wij vinden het altijd heerlijk hier te komen.

Overnachting > Plantation lodge (VP).

DAG 4 – NGORONGORO CRATER

Na het ontbijt gaat u naar de krater om daar een gamedrive te maken.

De Ngorongoro krater (21 bij 17 km) is één van ‘s werelds grootste natuurspektakels. Wanneer u op de rand van de krater uitkijkt wordt u geïmponeerd door de wonderlijke schoonheid van de groene uitgestrekte vlaktes, bossen, moerassen, kleine riviertjes en het Magadi meer.

Het wemelt er van de wilde dieren: leeuwen, luipaarden, cheeta’s, olifanten, apen, zebra’s, gazellen, neushoorns, buffels, gnoes, nijlpaarden en honderden soorten vogels. U zult deze krater in volle glorie bewonderen en genieten van een picknick lunch. In de krater zie je veel wild; olifanten, leeuwen, zebra’s en is de kans groot om de big 5 te zien! Het is echt een speciale plek en het uitzicht is adembenemend! Verblijf in Plantation Lodge. Hier kunt u relaxen aan het zwembad. Er is een heerlijk groot gazon. De lodge ligt in de koffieplantages in een prachtige omgeving!

Overnachting > Plantation Lodge, (VP).

DAG 5 SERENGETI

In de periode juli-november is het noorden van de Serengeti erg interessant. De Great Migration van de wildebeesten steekt in juli/augustus en in oktober/november over de Mara rivier.

U vliegt vandaag direkt van Lake Manyara naar het noorden van de Serengeti, waar u door een gids van uw camp van de airstrip wordt opgehaald.

U verblijft dan in Olakira camp (VP) of Ubuntu camp (VP) beide ook in het noorden van de Serengeti gelegen. Deze twee kampen zijn mee r de klassieke tented camps die zich met de migratie mee verplaatsen. in de camps is
een dinertent, loungetent en u heeft een mooie luxe safaritent met ensuite badkamer met een zgn. bucketshower.

Of tegen een toeslag in het zeer luxe Sayari Mara camp  (VP).  Gelegen in Noord-Serengeti, vlakbij de Mara rivier. Sayari Mara Camp is een van de beste locaties van de Serengeti. Vanaf medio juli tot eind oktober /
begin november is dit de beste keuze voor een luxe tented camp accommodatie.

Tijdens de Great Migration zult u als het goed is honderdduizenden gnoe’s en zebra’s zien en daar jagen de hyena’s, luipaarden en leeuwen weer op. Maar ook zult u kuddes met olifanten zien, veel giraffen, jakhalzen, cheetah’s, nijlpaarden en bavianen. Vooral de honderdduizenden dieren die de grasvlaktes en savannes van de Serengeti begrazen, waaronder zebra’s en gnoes, maakt het tot een geweldige ervaring. De grasvlaktes bestrijken meer dan 1/3 van het park, waardoor u het hele jaar door hier veel dieren zult aantreffen. Ook de leeuwen, hyena’s, cheeta’s en luipaarden die op deze graseters jagen zijn het hele jaar door in het park te vinden, en verder ziet u ook de gevlekte hyena, arenden en aasgieren die de restjes opeten. Verder zult u onder andere ook Thomson gazellen, Grant’s gazellen, elanden, struisvogels, giraffen, impala’s, hartebeesten, buffels, verschillende soorten bokken en antilopen, Nijlpaarden, Nijlkrokodillen, olifanten, en dikdik’s in grote getallen aantreffen. Ook zult u een grote verscheidenheid aan apen en exotische vogels aantreffen.

Een alternatief is dat u een langere safari reis maakt en dat u eerst naar het midden van de Serengeti gaat. Onderweg zult u verbaasd zijn over de vergezichten en begrijp je goed waarom Serengeti “eindeloze vlakten” betekent! Onderweg komt u vele Maasai dorpen tegen en het is leuk om een dorp te bezoeken. Ook kunt u onderweg stoppen bij Oldupai Gorge, de plek waar 2,5 miljoen jaar geleden oude afdrukken van de eerste mensen zijn gevonden. Onderweg zult u al heel wat wild tegenkomen. Lunch pakket onderweg. De reis duurt ca 6 uur. Het midden van de Serengeti heeft een grote hoeveelheid wild dat niet met de Great Migration meegaat, maar altijd in deze regio blijft. Dit deel is dan ook het gehele jaar interessant. U kunt dan bv. 2 dagen extra in dit deel van de Serengeti verblijven alvorens u naar het noorden reist.

Overnachtingen> Dunia camp (VP) juni-november.

Zonder enige twijfel een van de beste mobiele kampen in de Serengeti. Begeleiding is hier uitstekend, eten en service zijn ook van zeer hoog niveau. Beide behoren tot onze favorieten!

DAG 6 EN 7 SERENGETI

Twee dagen heerlijk tot rust komen en alle tijd om de overweldigende natuur tot je te nemen. Naar keuze in de ochtend een gamedrive, dan een heerlijke lunch in het tented camp en een middag game drive. Of de hele dag op pad met een lunch box. U kunt zelf de dagen indelen. U kunt optioneel ook walking safari’s maken vanuit het camp Sayari Mara.

Overnachting> Sayari Mara camp (VP)

Overnachting> Olakira camp (VP)

Overnachting> Ubuntu camp (VP).

DAG 8 ZANZIBAR

Vandaag een laatste gamedrive richting vliegveld en u neemt afscheid van de gids. U gaat naar de airstrip en u vliegt naar Zanzibar. Heerlijk bijkomen van al het moois dat u gezien heeft. Op Zanzibar wordt u opgehaald en naar uw lodge gebracht. Dit is alleen maar genieten en niets doen; hoewel, je kunt er duiken en snorkelen, zeilen en wandelen naar het nabij gelegen leuke dorp. Ook heeft u nog kans om voor de kust dolfijnen te zien! In de avond een diner op een mooie plek bij de lodge. Deze lodge is een favoriet op Zanzibar. Het mooiste strand van het eiland met een erg goede lodge met uitstekend eten.

Overnachting > Matemwe lodge (VP)

DAG 9, 10 EN 11 ZANZIBAR

Strand en heerlijk genieten en alle indrukken van de Safari op u in laten werken.

Overnachtingen > Matemwe lodge (VP)

 DAG 12 ZANZIBAR

Vandaag komt er helaas een einde aan de reis. Nog een dagje strand of Stonetown bezoeken. Aan het einde van de dag vliegt u naar Dar es Salaam. U wordt op het vliegveld opgehaald en naar de ‘Slipway’van Dar es Salaam gebracht waar u uit vele restaurantjes kunt kiezen. Later op de avond wordt u weer opgehaald en naar het vliegveld gebracht om naar Nederland te vertrekken.

PRIJSINDICATIE

Prijsindicatie per persoon op basis van 2 personen:

€ 6.700,-

Reisvoorstel aanvragen

INCLUSIEF

Alle lokale transfers, privé-vervoer per 4×4 jeep onder begeleiding van een Engelstalige chauffeur/gids tijdens de safari, accommodaties en hotelverzorging zoals beschreven, alle game drives en parkgelden, Flying Doctor service, genoemde (picknick)lunches en verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking.

EXCLUSIEF

Internationale vluchten per KLM/Kenya Airways, luchthavenbelasting. Visumkosten (indicatie $ 50,= per persoon, per visum), vaccinatiekosten, vertrekbelasting, reis- en annuleringsverzekering, niet genoemde maaltijden, optionele activiteiten, tipgeld, drankjes en persoonlijke uitgaven.

TOELICHTING

  • Gezien de grote belangstelling voor Oost-Afrika raden wij u aan tijdig te boeken. Dit om teleurstellingen te voorkomen. Met tijdig bedoelen wij zo’n vier maanden tot een jaar voor vertrek. Er is namelijk meer vraag dan aanbod.
  • Het voorstel is gebaseerd op 2 personen en wij gaan uit van het middenseizoen. Wij zijn uitgegaan van een standaard tweepersoonskamer-/tent, tenzij anders vermeld.
  • De prijs voor kinderen tot 12 jaar is meestal lager.
  • De uitvoering en prijsstelling zijn onder voorbehoud van de beschikbaarheid en onvoorziene (prijs)wijzigingen.
  • Desgewenst kunt u dit voorstel verder naar wens en op maat aanpassen.

LEGENDA

BO:

accommodatie op basis van logies

LO:

accommodatie op basis van logies en ontbijt

HP:

accommodatie op basis van logies, ontbijt en diner

VP:

accommodatie op basis van logies en alle maaltijden

AIC:

accommodatie op basis van logies, alle maaltijden en drankjes (huiswijn, frisdrank, water en bier)