Safari Tanzania

Arusha NP

SONY DSCDit is een van Tanzania’s kleinste maar mooiste parken, met een grote verscheidenheid aan landschappen en natuur. In het oosten van het park bevindt zich Ngurdoto Krater en de Momela Lakes. De Ngurdoto krater is omgeven door tropisch regenwoud waar u de nodige verscheidenheid aan apen tegenkomt waaronder de zwart-witte colobus aap en chimpansees. Op de bodem van de krater bevindt zich een moeras. Er zijn zeven meren (Momela Lakes) binnen de grenzen van het Arusha National Park, elk meer wordt van water voorzien door ondergrondse rivieren. Door de verschillende algengroei in elk van de meren hebben ze elk hun eigen kleur, hierdoor ziet u een geweldige verscheidenheid aan watervogels, waaronder grote groepen flamingo’s. In het westen bevindt zich Serengeti Ndogo (de kleine Serengeti), met uitgestrekte savannes en grasvlaktes.

SONY DSCHet Arusha NP ligt aan de voet van de Mt. Meru, en in de verte ziet u Mt. Kilimanjaro liggen. Het park leent zich erg goed voor een wandelsafari, waar u met een bewapende ranger door het park en een gedeelte Mt. Meru op loopt. Op een van de vele heuvels heeft een fantastisch uitzicht over een gedeelte van het park en de wilde dieren die hier rondlopen.
In het Arusha NP komt u onder andere de volgende dieren tegen; zebra’s, gnoes, giraffen, buffels, klipspringers, imapala’s, verschillende soorten gazellen en bokken, olifanten, hyena’s, dikdik’s, struisvogels, luipaarden en verschillende soorten apen en tropische en watervogels. U zult hier geen leeuwen en neushoorns tegenkomen.