Safari Tanzania

Katavi National Park

katavi-02 Afgelegen en wild – Katavi is het derde grootste en minst bezochte national park in Tanzania, hetgeen betekent dat u zich er op kunt verheugen om deze grootse en onaangetaste wildernis geheel voor uzelf te hebben. Het onmetelijke en ongerepte park herbergt de grootste concentraties nijlpaarden en krokodillen van Tanzania. De enorme kuddes olifanten, buffels, antilopen, zebra’s, puku’s en nog veel meer maken Katavi tot een waar paradijs voor roofdieren zoals de leeuw, luipaard, cheetah en de wilde hond èn in het regenseizoen vindt u hier ook nog eens een overvloed aan mooie en grote watervogels.

De meest interessante gebieden van het park zijn de drassige grasvlaktes in het noorden, het door palmbomen omringde Chada meer en de Katuma Rivier in het zuid-oosten. Juist deze gebieden hebben een enorme aantrekkingskracht op het wild die hier naar toe komen om te drinken.

katavi-01De meren die tijdens het regenseizoen vollopen herbergen talloze nijlpaarden en krokodillen terwijl de oevers bevolkt worden door pelikanen, korhoenen en kievieten. Aan het einde van het droge seizoen wanneer roofdieren geduldig op hun prooi wachten is het hier voor sommige dieren een veldslag om te overleven.

De uitgestrekte grasvlaktes in Katavi zijn in combinatie met een zonsondergang een schitterend decor voor de grote kuddes buffels en olifanten die richting het boslandschap vertrekken.

Katavi is één van de weinig overgebleven wildparken waar u meer leeuwen dan mensen zult ontmoeten. Doordat het zo afgelegen is en vrijwel onbereikbaar, ligt het aantal bezoekers op nog geen duizend per jaar. Als u denkt al veel van Afrika te hebben gezien dan is dit ‘the place to be’, wild en ongerept!