Safari Tanzania

4e999ce054

 Lake Manyara

SONY DSCDit is een van Tanzania’s kleinere parken, maar zeker een bezoek waard. Normaal gesproken bestaat 2/3 van het park (230 vierkante km) uit een zoetwater meer, wat een geweldige verscheidenheid aan exotische vogels aantrekt, vooral de duizenden flamingo’s zijn een fascinerend gezicht, maar u treft bijvoorbeeld ook pelikanen aan.
Verder staat Lake Manyara bekend om zijn boomklimmende leeuwen: in tegenstelling tot de meeste leeuwen die een schaduwrijke plek onder een boom zoeken, klimmen deze leeuwen in de boom en zoeken ergens een dikke tak op om de ergste hitte van de dag te ontlopen, of om uit te rusten. Ook zijn in dit park grote groepen, gnoes, zebra’s, giraffen, en olifanten te bewonderen, maar er zijn onder andere ook krokodillen, gazellen, dikdiks, hartebeesten, impala’s, struisvogels, aardvarkens en hartebeesten te zien, ook zijn er ongeveer 310 verschillende soorten vogels geteld. Met een oppervlakte van 330 vierkante km, is het een relatief klein park, maar dit betekent wel dat u niet ver hoeft te rijden voordat u de wilde dieren aan zult treffen.

manyara-02Aan het begin van het park treft u een groot bos aan, waar de verschillende soorten apen op enkele meters van uw auto zullen lopen, hierna volgen grasvlaktes, savannes, moerassen en het grote zoetwater meer waar u grote groepen flamingo’s en andere watervogels zult aantreffen, ook treft u hier een grote poel aan vol met Nijlpaarden. Er zijn ook een aantal warm water bronnen te vinden in het zuiden van het park, deze bronnen bereiken temperaturen van ongeveer 120 graden Celsius. Ook is Lake Manyara bekend om zijn vele Baobab bomen, grote bomen met erg dikke stammen, de meeste van deze bomen zijn enkele duizenden jaren oud.