Safari Tanzania

Masai Mara

SONY DSCWie over een safari in Kenia spreekt, doet dit eigenlijk nooit zonder ook de Masai Mara te benoemen. En terecht.
Masai Mara Game Reserve is zonder twijfel het meest aansprekende park van Kenia. Zonder andere parken tekort te willen doen overigens. Het glooiende graslandschap, de beboste heuvels, acaciabossen, de rivieren Mara en Talek, het Musiara moeras en de uitgestrekte vlaktes zijn hier mede de oorzaak van.
Alle ingrediënten voor een indrukwekkende safari zijn aanwezig. De Masai Mara ligt in Zuid Kenia en grenst aan de Serengeti in Noord Tanzania.

masai-03Het meest bekende natuurspektakel is wel de migratie van vele honderdduizenden gnoes en zebra’s die regelmatig verplicht worden de Mara rivier als hindernis te nemen tijdens hun zoektocht naar het verse gras. Deze zoektocht vindt plaats tussen juli en oktober maar kan soms uitlopen tot in november/december.
Het 1672 km² grote reservaat grenst in het zuiden aan de Serengeti het geboorteland van vele wildebeesten waarvan een groot deel weer geslachtofferd word bij de oversteek van de Mara rivier en aan de hongerige roofdieren.

SONY DSCEen levenscyclus nergens anders ter wereld zo te bewonderen. Roofdieren zoals leeuwen, cheeta’s, luipaarden, hyena’s, jakhalzen zijn de bewoners van de vlaktes, bossen en moerassen. Dieren zoals de wildebeest, zebra, giraffe, gazelle, olifant, buffel en topi zijn andere bewoners van dit fenomenale reservaat wat gezien mag worden als een natuurwonder samen met de Serengeti.