Safari Tanzania

De Great Migration in de Serengeti en de Masai Mara.

1.700.000 wildebeesten, 800.000 zebra’s en thomsongazellen en 30.000 grantgazellen, gevolgd door hyena’s, leeuwen, cheetah’s, jakhalzen en luipaarden trekken gedurende het jaar door de Serengeti in Tanzania en de Masai Mara in Kenia en vormen een uniek en indrukwekkend schouwspel in een gebied met een oppervlakte van 27.000 vierkante kilometer. December en januari: Terwijl de kuddes de korte grasvlaktes in het zuiden van de Serengeti begrazen, worden de zebraveulens geboren. Zuid oostelijk gedeelte van de Serengeti, de great plains. Overgangsgebied van het Serengeti NP en de Ngorongoro CA.

Februari en maart: Geboortes van de ca 500.000 wildebeest kalveren. In maart en april valt de meeste regen en blijven de gnoes in het zuiden. Overgangsgebied van het Serengeti NP en de Ngorongoro CA. April: Langzaam naar het centrale gedeelte van de Serengeti Mei: Vanaf mei komen de kuddes in beweging, ze trekken in westelijke richting en Noordelijk naar de westelijke corridor en volgen de Mbalageti river tot aan Grumeti river. Juni: Oversteek van de Grumeti river. Westelijke corridor. Juli: Noordelijk naar het Grumeti controlled area en naar het Lobo area en de Mara. Augustus: In de loop van augustus steken de dieren de Keniaanse grens over naar de Masai Mara, een ander gedeelte blijft in Tanzania bij de Mara rivier.

Vanaf medio juli t/m begin november zijn er vele crossings over de Mara rivier. Overigens wordt de trek bepaald door de regenval in de verschillende gebieden en geeft bovenstaande tabel slechts een indicatie van de plaats waar de kuddes zich bevinden.

Interessant is ook het maandelijkse verslag van een van onze partners.