Safari Tanzania

Zanzibar

zanzibar-01Voor de kust van Tanzania in de Indische Oceaan ligt Zanzibar, een tropisch eiland met een mix van Afrikaanse, Arabische, Indische en Westerse culturen. Het hartje van het eiland is Stonetown met zijn koloniale gebouwen. De Arabische huizen zijn het meest herkenbaar door de grote houten deuren en veranda’s. Er werd pas steen gebruikt om te bouwen vanaf 1830
De stad was het centrum van handel tussen Oost-Afrika en Azie en Africa voor de kolonisatie die aan het einde van de 19e eeuw begon. De oude stad is gebouwd op een driehoekig schiereiland aan de westelijke zijde van het
eiland. De stad bestaat uit een wirwar van kleine, smalle straatjes met huizen, winkels, en moskeeën. Auto’s kunnen de smalle straten niet in en transport vindt alleen plaats te voet, fiets of motorfiets.
De markten in Stone Town zijn bijzonder en zeker de vismarkt. Intrigerend zijn de woning van David Livingstone en de oude slavenkerkers. Je kunt ook een uitstapje maken naar de specerijenplantages, de red-colobus-aapjes in het Jozani-forest of naar het eiland Changuu met zijn reuzenschildpadden. Uitgestrekte witte zandstranden op het eiland Zanzibar nodigen je uit om even helemaal niets te doen. Tijd om te relaxen, te zonnen, te snorkelen of te duik
en. Ondertussen geniet je nog na van je safarireis.

MAFIA

zanzibar-02Mafia is van de drie grote eilanden voor de kust van Tanzania het meest zuidelijk gelegen. Het is ongeveer 20 km lang en 8 km breed. Een perfecte bestemming voor een luxe vakantie, huwelijksreis of een short break vol zon, zee, watersport en rust.

Het is een rustig, onbedorven eiland waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan en waar het leven van de inwoners nauwelijks is aangetast door de buitenwereld. De stranden zijn smaller en worden onderbroken door mangrovebossen.

Mafia is de uitgelezen plek voor mensen die willen ervaren hoe Zanzibar 35 jaar geleden eruit zag. Het eiland zelf lijkt meer op het vaste land van Tanzania dan Zanzibar en Pemba, met dichtbegroeide bossen en kokosnoot- en cashewnootplantages.
De gehele kustlijn is over het algemeen bedekt met palmbomen, maar het eiland heeft niet de uitgestrekte zandstranden als op Zanzibar.

Voor mensen die zelf dingen willen ontdekken, lokale mensen willen ontmoeten en willen onderduiken in de Swahili cultuur is Mafia Island het uitgesproken paradijs.

PEMBA

zanzibar-03Pemba is een magisch eiland. In tegenstelling tot Zanzibar is het heuvelachtig; de golvende heuvels en groene dalen zijn bedekt met kruidnagel-, kokosnoot- en mangoplantages. Een vruchtbaarder grond is bijna niet voor te stellen. Het eiland is een ideale bestemming voor een luxe vakantie, huwelijksreis of een short break.

Maar het is niet alleen het landschap dat Pemba een magische reputatie bezorgt: eeuwenlang was dit het centrum van tradities van medicijnen en magie.
Er hangt een bijzondere sfeer op Pemba. Hoe kan zo’n mooi eiland zo verstoken zijn van toeristen? Op een eiland met ongeveer 300.000 inwoners komt u hoogstens een paar dozijn buitenlanders tegen.
Het is net of de inwoners van Pemba een geheim hebben en dit niet willen prijsgeven. Maar dit zegt niets over de vriendelijkheid van de mensen; integendeel! De mensen zijn gastvrij en vriendelijk en maken graag een praatje met passanten.

Een verblijf op Pemba is als reizen in onontdekt gebied. Er heerst al met al een heerlijke relaxte sfeer op het hele eiland.