Safari Tanzania
Prijs: Duur: 8 dagen Safari code: TANZ5
Deze fly in safari voert u naar het nog ongerepte zuidwesten van Tanzania; een uniek stukje Afrika! Het nog bijna onontdekte Katavi en Mahale Mountains National Park. Hier gaat u twee dagen lang op zoek naar intrigerende chimpansees. In Mahale vindt u één van de laatste in het wild levende groepen van deze primaten.

DAG 1 – ARUSHAWest Tanzania Exclusive1

Aankomst Tanzania Na aankomst op Kilimanjaro International Airport wordt u door onze driver opgehaald en naar Onsea House gebracht. Deze lodge is nieuw en wordt gerund door Belgen. Het eten is er voortreffelijk en de gastvrijheid is oprecht. De lodge heeft slechts vier kamers en is dus erg persoonlijk en kleinschalig. Het heeft ook onbetwist het beste restaurant van Arusha. U kunt hier s’avonds laat nog van een heerlijk diner genieten.

Overnachting>Onsea House (VP)

DAG 2 – KATAVIWest Tanzania Exclusive2

In de ochtend wordt u naar het vliegveld gebracht en vliegt in ongeveer 3 uur  naar Katavi National Park. U wordt opgewacht door een gids van uw camp en u maakt de eerste gamedrive. U gaat naar het luxe tented camp Chada Katavi, dit is één van de weinige lodges in de vijfduizend vierkante kilometer die het reservaat telt. Dit is een uniek gevoel, een luxe tented camp in de wildernis van west Tanzania. Geniet hier van het gevoel alleen in de wildernis te zijn met de vele krokodillen, nijlpaarden en ander grootwild. U heeft het gevoel hier helemaal alleen in de wildernis te zijn en  u gaat op zoektocht naar de enorme concentraties nijlpaarden, olifanten, buffels, grote antilopesoorten en roofdieren die zich hier ophouden. Een wildere en ruigere safari bestaat niet. Geen wonder want er komen nog geen 1000 bezoekers per jaar.

Overnachting> Chada Katavi (VP).

DAG 3- KATAVIWest Tanzania Exclusive3

Vandaag heeft u alle tijd om gamedrives te maken. U zult kuddes buffels tegenkomen, talloze olifanten.

Overnachting> Chada Katavi (VP).

DAG 4 – MAHALA MOUNTAINSWest Tanzania Exclusive4

In de ochtend vliegt u van Katavi naar Mahale Mountains National Park, gelegen aan Lake Tanganyika, voor uw verblijf van 4 dagen. U wordt opgewacht door een staflid van de luxe tented camp Greystoke Mahala. Per zeilboot (dhow) vaart u naar een schitterend wit zandstrand, waar uw tented lodge is gelegen. Greystroke ligt idyllisch aan de voet van de Mahale bergen, op een strand aan de oever van Lake Tanganyika. De volgende dagen gaat u te voet de bergen in op zoek naar de bedreigde chimpansees. Er leven er ongeveer 1000 in Mahala. Het kan zijn dat de apen rondom het camp zitten maar het kan ook een wandeling van 5 uur betekenen. Er zijn wel een aantal park regels waar u rekening mee moet houden. Er is per dag 1 walking safari met maximaal 6 personen. Kinderen onder de 12 jaar kunnen hier niet naar toe.

Overnachting> Greystoke Mahala (VP).

DAG 5 T/M 7 MAHALA MOUNTAINSWest Tanzania Exclusive5

De komende 3 dagen heeft u alle tijd om van dit ongerepte gebied te genieten en op zoek te gaan naar de Chimpansees.

Overnachtingen> Greystoke Mahala (VP).

DAG 8 VERTREKWest Tanzania Exclusive6

Vandaag gaat u per vliegtuig naar Arusha en komt er een einde aan een onvergetelijke safarireis. U heeft nog de gelegenheid om Arusha in te gaan en vervolgens vliegt u terug.

MEER AFBEELDINGEN

West Tanzania Exclusive9
West Tanzania Exclusive8
West Tanzania Exclusive7

PRIJSINDICATIE

Prijsindicatie per persoon :

€ 5.900,-

Deze prijsindicatie betreft het hoogseizoen.

INCLUSIEF

Alle lokale transfers, vervoer per shared 4×4 jeep onder begeleiding van een Engelstalige chauffeur/gids tijdens de safari, accommodaties en hotelverzorging zoals beschreven, alle game drives en parkgelden, Flying Doctor service, chimps permits, genoemde (picknick)lunches en verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking.

EXCLUSIEF

Internationale vluchten per KLM/Kenya Airways, luchthavenbelasting. Visumkosten (indicatie $ 50,= per persoon, per visum), vaccinatiekosten, vertrekbelasting, reis- en annuleringsverzekering, niet genoemde maaltijden, optionele activiteiten, tipgeld, drankjes en persoonlijke uitgaven.

TOELICHTING

  • Gezien de grote belangstelling voor Oost-Afrika raden wij u aan tijdig te boeken. Dit om teleurstellingen te voorkomen. Met tijdig bedoelen wij zo’n vier maanden tot een jaar voor vertrek. Er is namelijk meer vraag dan aanbod.
  • Het voorstel is gebaseerd op 4 personen en wij gaan uit van het hoogseizoen, omdat de meeste klanten in die tijd op vakantie gaan. Wij zijn uitgegaan van een standaard tweepersoonskamer-/tent, tenzij anders vermeld.
  • De prijs voor kinderen tot 12 jaar is meestal lager.
  • De uitvoering en prijsstelling zijn onder voorbehoud van de beschikbaarheid en onvoorziene (prijs)wijzigingen.
  • Desgewenst kunt u dit voorstel verder naar wens en op maat aanpassen.

LEGENDA

BO:

accommodatie op basis van logies

LO:

accommodatie op basis van logies en ontbijt

HP:

accommodatie op basis van logies, ontbijt en diner

VP:

accommodatie op basis van logies en alle maaltijden

AIC:

accommodatie op basis van logies, alle maaltijden en drankjes (huiswijn, frisdrank, water en bier)