Safari Tanzania
Prijs: Duur: 9 dagen Safari code: TANZ3
 Het ongerepte zuiden van Tanzania, ver weg van de meer toeristische paden in het noorden, ontdekt u tijdens deze  safari. Genieten van een spectaculaire bootsafari, fascinerende gamedrives, wandelsafari’s, sundowners én bijzondere   ontbijten in de bush? Ruaha en Selous staan in deze reis centraal.
olifanten

DAG 1 – DAR ES SALAAMZuid Tanzania adventure1

Aankomst Tanzania
Bij aankomst op de luchthaven van Dar es Salaam wordt u verwelkomd door onze lokaal agent. Transfer naar het Holiday Inn of vergelijkbaar in Dar Es Salaam. Het hotel is niet al te groot, zodat de sfeer er aangenaam is. In de tuin vindt u een zwembad met ligbedden en op het terras kunt u de lunch gebruiken. De bar en de lounge zijn sfeervol ingericht en zijn op vrijdagavond het trefpunt tijdens happy hour. De kamers zijn uitstekend ingericht en beschikken over airco. Het hotel is gelegen aan de rustige zijde van de stad, op wandelafstand van het strand, de Indische Oceaan en het centrum van Dar Es Salaam.

Overnachting> Holiday Inn. (ontbijt)

DAG 2 – SELOUSZuid Tanzania adventure2

In de ochtend wordt u naar het vliegveld gebracht en vliegt u naar Selous Game Reserve. Het is ongeveer 45 minuten vliegen naar Selous. U landt op Siwandu Airstrip, en hier begint u eerste gamedrive. U wordt opgewacht door de gids die u in een open safari auto naar Lake Manza (VP) brengt, een zeer authentiek camp wat ongeveer een uur rijden is. In de middag heeft u tijd voor een gamedrive.

Overnachting> Lake Manza (VP)

DAG 3 T/M 5 – SELOUS GAME RESERVE.Zuid Tanzania adventure3

U gaat 3 dagen genieten. De komende dagen verblijft u in het Selous Game Reserve. De komende 3 dagen heeft u alle tijd om van dit ongerepte gebied te genieten. U zult er weinig toeristen tegenkomen. U kunt kiezen uit game drives en wandel safari’s. U kunt een bootocht maken op de Rufijirivier. De Rufijirivier, de ader van Selous, deelt het reservaat als het ware in twee delen. Hier komt men oog in oog met grote kuddes nijlpaarden van soms wel honderd stuks en solitaire krokodillen, die dieren tot voorzichtigheid manen als ze hun dorst lessen aan de oevers. Een waar eldorado als we het afwisselende kleurenspel van talrijk aanwezige vogelsoorten observeren. Onder begeleiding van professionele, bewapende rangers gaan we op zoek naar het boeiende wildleven tijdens een wandelsafari. Alleen al in Selous leven naar schatting z’n 200.000 buffels, de grootste concentratie in Afrika, 30.000 olifanten en 80.000 Nyasaland en gevlekte gnoes. Selous GR is trouwens een van de laatste wildgebieden in Afrika, waar nog levensvatbare populaties van wilde honden voorkomen. Hartebeesten, sabelantilopen, elanden, bosbokken en waterbokken zijn in grote getallen aanwezig, met in hun spoor predatoren als leeuwen, gevlekte hyena’s en schuchtere luipaarden. Bezige bijeneters, honingzuigers, scharrelaars, veelkeurige ijsvogels en Afrikaanse zeearenden zijn slechts enkele van de meer dan 440 vogelsoorten die hier voorkomen.

Overnachtingen> Lake Manza (VP)

DAG 6 – RUAHAZuid Tanzania adventure4

In de ochtend vliegt u vanuit Selous naar het Ruaha Nationaal Park; het grootste nationaal park van Tanzania met een zeer gevarieerd landschap.
Vanuit het sfeervolle “bush” kamp kunt u op safari in het nationaal park, wandelingen maken onder leiding van een lokale gids en genieten van een avontuurlijk diner onder de sterrenhemel.

Overnachting> Mdonya Camp (VP).

DAG 7 T/M 8 RUAHAZuid Tanzania adventure5

De komende 2 dagen heeft u alle tijd om van dit ongerepte gebied te genieten. U zult er weinig toeristen tegenkomen. U kunt kiezen uit game drives en wandel safari’s. Ruaha ligt op een hoogte tussen de 1.000 en de 1.850 m. Een boeiende verscheidenheid aan landschappen, heuvels en valleien, savannes en galerijwouden wisselen elkaar af. Soms domineren machtige baobabs of bloemende acacia’s, dan weer kale heuvels en uitgestrekte savannes. Zo’n 1600 plantensoorten kleuren dit gebied; dit is drie keer meer dan de Serengeti. Dit is tevens de meest noordelijke streek waar de roan en sabelantiloop voorkomen, naast de gevlekte hyena en de Grant gazelle. De zeldzame wilde honden komen hier nog voor in behoorlijke aantallen, daar waar ze elders met extinctie zijn bedreigd. Grote troepen Afrikaanse buffels, omhuld in wolken stof, trekken langs acaciabossen. Troepen leeuwen, maar ook solitaire luipaarden en jachtluipaarden, behoren hier dagelijks tot het schouwspel. De levenslijn van het park, waarlangs de meeste van onze safari’s zullen plaatsvinden, wordt gevormd door de ‘Great Ruaha River’. De seizoensgebonden zijrivieren en poelen maken dit verbazingwekkend halfdroog landschap tot het thuisgebied van de grootste kuddes olifanten die men in Oost-Afrika aantreft.

Overnachtingen> Mdonya Camp (VP).

DAG 9 VERTREK

Vandaag gaat u per vliegtuig naar Dar es Salaam en indien gewenst boekt u nog een paar dagen Zanzibar.

PRIJSINDICATIE

Prijsindicatie per persoon :

€ 3.750,-

Deze prijsindicatie  betreft het hoogseizoen

INCLUSIEF

Alle lokale transfers, vervoer per shared 4×4 jeep onder begeleiding van een Engelstalige chauffeur/gids tijdens de safari, accommodaties en hotelverzorging zoals beschreven, alle game drives en parkgelden, Flying Doctor service, genoemde (picknick)lunches en verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking.

EXCLUSIEF

Internationale vluchten per KLM/Kenya Airways, luchthavenbelasting. Visumkosten (indicatie $ 50,= per persoon, per visum), vaccinatiekosten, vertrekbelasting, reis- en annuleringsverzekering, niet genoemde maaltijden, optionele activiteiten, tipgeld, drankjes en persoonlijke uitgaven.

TOELICHTING

  • Gezien de grote belangstelling voor Oost-Afrika raden wij u aan tijdig te boeken. Dit om teleurstellingen te voorkomen. Met tijdig bedoelen wij zo’n vier maanden tot een jaar voor vertrek. Er is namelijk meer vraag dan aanbod.
  • Het voorstel is gebaseerd op 4 personen en wij gaan uit van het hoogseizoen, omdat de meeste klanten in die tijd op vakantie gaan. Wij zijn uitgegaan van een standaard tweepersoonskamer-/tent, tenzij anders vermeld.
  • De prijs voor kinderen tot 12 jaar is meestal lager.
  • De uitvoering en prijsstelling zijn onder voorbehoud van de beschikbaarheid en onvoorziene (prijs)wijzigingen.
  • Desgewenst kunt u dit voorstel verder naar wens en op maat aanpassen.

LEGENDA

BO:

accommodatie op basis van logies

LO:

accommodatie op basis van logies en ontbijt

HP:

accommodatie op basis van logies, ontbijt en diner

VP:

accommodatie op basis van logies en alle maaltijden

AIC:

accommodatie op basis van logies, alle maaltijden en drankjes (huiswijn, frisdrank, water en bier)