Safari Tanzania
Prijs: Duur: 12 dagen Safari code: TANZ4

DAG 1 – DAR ES SALAAM

Aankomst Tanzania
Bij aankomst op de luchthaven van Dar es Salaam wordt u verwelkomd door onze lokaal agent. Transfer naar het Holiday Inn of vergelijkbaar in Dar Es Salaam. Het hotel is niet al te groot, zodat de sfeer er aangenaam is. In de tuin vindt u een zwembad met ligbedden en op het terras kunt u de lunch gebruiken. De bar en de lounge zijn sfeervol ingericht en zijn op vrijdagavond het trefpunt tijdens happy hour. De kamers zijn uitstekend ingericht en beschikken over airco. Het hotel is gelegen in het centrum.

Overnachting> Holiday Inn (ontbijt)

DAG 2 – RUAHAZuid Tanzania Luxe fly-in safari1

Na het ontbijt wordt u overgebracht naar de luchthaven van Dar es Salaam, voor vertrek per vliegtuig naar Ruaha NP. Bij aankomst op de Jongomero Airstrip, gaat u naar het Jongomero Camp, het enige kamp gelegen in het zuidwestelijk deel van het park, waardoor volledige privacy is verzekerd! Te midden een prachtige setting aan de oever van de droge Jongomero rivier, ligt dit luxesafari camp in de schaduw van de omringende acacia’s. ’s Namiddags ondernemen we onze eerste 4×4 safari, op zoek naar de enorme kuddes olifanten en buffels.

Overnachting> Jongomoro Camp (VP).

DAG 3 T/M 4 – RUAHAZuid Tanzania Luxe fly-in safari2

U gaat 2 dagen genieten. Het kamp heeft verschillende activiteiten. Naar keuze gaat u voor een open 4×4 ‘game drive off road’ of een wandelsafari. Ruaha ligt op een hoogte tussen de 1.000 en de 1.850 m. Een boeiende verscheidenheid aan landschappen, heuvels en valleien, savannes en galerijwouden wisselen elkaar af. Soms domineren machtige baobabs of bloemende acacia’s, dan weer kale heuvels en uitgestrekte savannes. Zo’n 1600 plantensoorten kleuren dit gebied; dit is drie keer meer dan de Serengeti. Dit is tevens de meest noordelijke streek waar de roan en sabelantiloop voorkomen, naast de gevlekte hyena en de Grant gazelle. De zeldzame wilde honden komen hier nog voor in behoorlijke aantallen, daar waar ze elders met extinctie zijn bedreigd. Grote troepen Afrikaanse buffels, omhuld in wolken stof, trekken langs acaciabossen. Troepen leeuwen, maar ook solitaire luipaarden en jachtluipaarden, behoren hier dagelijks tot het schouwspel. De levenslijn van het park, waarlangs de meeste van onze safari’s zullen plaatsvinden, wordt gevormd door de ‘Great Ruaha River’. De seizoensgebonden zijrivieren en poelen maken dit verbazingwekkend halfdroog landschap tot het thuisgebied van de grootste kuddes olifanten die men in Oost-Afrika aantreft.

Overnachtingen> Jongomero Camp (VP).

DAG 5 – SELOUSZuid Tanzania Luxe fly-in safari3

Na het ontbijt wordt u naar de Jongomero airstrip overgebracht voor een vlucht van Coastal Aviation naar Selous. De vlucht duurt twee uur en u landt op de Siwandu airstrip, vanwaar u wordt overgebracht naar het Selous Game Reservaat. U  verblijft in het luxe Siwandu Camp(VP), gelegen vlakbij de Rufi jirivier. Een
luxe tented camp en een ideale plek om olifanten, nijlpaarden, giraffen, impala’s en ander wildleven te observeren. Met een oppervlakte van 55.000 km2, is dit reservaat drie keer groter dan de Serengeti en tweemaal de omvang van België. Hier heeft u volop de gelegenheid om de indrukwekkende Afrikaanse bush te observeren. In de middag zult een nog een game drive maken.

Overnachting> Siwandu Camp (VP)

DAG 6 T/M 7 SELOUSZuid Tanzania Luxe fly-in safari4

De komende 2 dagen heeft u alle tijd om van dit ongerepte gebied te genieten. U zult er weinig toeristen tegenkomen. U kunt kiezen uit game drives en wandel safari’s. U kunt een bootocht maken op de Rufijirivier. De Rufijirivier, de ader van Selous, deelt het reservaat als het ware in twee delen. Hier komt men oog in oog met grote kuddes nijlpaarden van soms wel honderd stuks en solitaire krokodillen, die dieren tot voorzichtigheid manen als ze hun dorst lessen aan de oevers. Een waar eldorado als we het afwisselende kleurenspel van talrijk aanwezige vogelsoorten observeren. Onder begeleiding van professionele, bewapende rangers gaan we op zoek naar het boeiende wildleven tijdens een wandelsafari. Alleen al in Selous leven naar schatting z’n 200.000 buffels, de grootste concentratie in Afrika, 30.000 olifanten en 80.000 Nyasaland en gevlekte gnoes. Selous GR is trouwens een van de laatste wildgebieden in Afrika, waar nog levensvatbare populaties van wilde honden voorkomen. Hartebeesten, sabelantilopen, elanden, bosbokken en waterbokken zijn in grote getallen aanwezig, met in hun spoor predatoren als leeuwen, gevlekte hyena’s en schuchtere luipaarden. Bezige bijeneters, honingzuigers, scharrelaars, veelkeurige ijsvogels en Afrikaanse zeearenden zijn slechts enkele van de meer dan 440 vogelsoorten die hier voorkomen.

Overnachtingen> Siwandu camp (VP).

DAG 8 KUST OOST TANZANIAZuid Tanzania Luxe fly-in safari5

Vandaag gaat u in de ochtend per vliegtuig naar de Oostkust van Tanzania. U heeft een transfer naar uw hotel.
De  komende dagen kunt u heerlijk relaxen.

Overnachtingen> Ras Kutani (VP)

DAG 9 T/M 10 KUST OOST TANZANIAZuid Tanzania Luxe fly-in safari6

Strand en heerlijk genieten en alle indrukken van de Safari op u in laten werken!

Overnachtingen> Ras Kutani (HP)

DAG 11 KUST TANZANIAZuid Tanzania Luxe fly-in safari7

Vandaag komt er helaas een einde aan de reis. Aan het einde van de dag vliegt u naar Dar es Salaam. U wordt op het vliegveld opgehaald en naar de ‘Slipway’van Dar es Salaam gebracht waar u uit vele restaurantjes kunt kiezen. Later op de avond wordt u weer opgehaald en naar het vliegveld gebracht om naar Nederland te vertrekken.

PRIJSINDICATIE

Prijsindicatie per persoon op basis van 2 personen:

€ 4.480,-

Deze prijsindicatie geldt op basis van 2 personen en betreft het hoogseizoen

INCLUSIEF

Alle lokale transfers, vervoer per shared 4×4 jeep onder begeleiding van een Engelstalige chauffeur/gids tijdens de safari, accommodaties en hotelverzorging zoals beschreven, alle game drives en parkgelden, Flying Doctor service, (picknick)lunches en verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking.

EXCLUSIEF

Internationale vluchten per KLM/Kenya Airways, luchthavenbelasting. Visumkosten (indicatie $ 50,= per persoon, per visum), vaccinatiekosten, vertrekbelasting, reis- en annuleringsverzekering, niet genoemde maaltijden, optionele activiteiten, tipgeld, drankjes en persoonlijke uitgaven.

TOELICHTING

  • Gezien de grote belangstelling voor Oost-Afrika raden wij u aan tijdig te boeken. Dit om teleurstellingen te voorkomen. Met tijdig bedoelen wij zo’n vier maanden tot een jaar voor vertrek. Er is namelijk meer vraag dan aanbod.
  • Het voorstel is gebaseerd op 4 personen en wij gaan uit van het hoogseizoen, omdat de meeste klanten in die tijd op vakantie gaan. Wij zijn uitgegaan van een standaard tweepersoonskamer-/tent, tenzij anders vermeld.
  • De prijs voor kinderen tot 12 jaar is meestal lager.
  • De uitvoering en prijsstelling zijn onder voorbehoud van de beschikbaarheid en onvoorziene (prijs)wijzigingen.
  • Desgewenst kunt u dit voorstel verder naar wens en op maat aanpassen.

LEGENDA

BO:

accommodatie op basis van logies

LO:

accommodatie op basis van logies en ontbijt

HP:

accommodatie op basis van logies, ontbijt en diner

VP:

accommodatie op basis van logies en alle maaltijden

AIC:

accommodatie op basis van logies, alle maaltijden en drankjes (huiswijn, frisdrank, water en bier)